Haal meer uit je medewerkers

Het belangrijkste kapitaal van menig organisatie zijn de medewerkers. Tenslotte hebben zij vaak contact met klanten en moeten ze samenwerken om de producten en diensten van uw organisatie te verkopen. De laatste jaren zien we de trend dat medewerkers meer en meer bevoegdheden krijgen aangereikt waardoor meer zelfsturing zou moeten ontstaan. Toch blijkt dat in de praktijk vaak minder goed te werken dan vooraf was ingeschat.

In veel gevallen ligt de oorzaak bij de stijl van leiderschap, of liever ‘geen leiderschap’ maar nog vaak het traditioneel managen. (‘Vertrouwen is goed maar controle is beter’ hoor ik in de praktijk nog te vaak). Op zich hoeft er niets mis te zijn met traditioneel managen maar als u de transitie wilt maken om uw medewerkers een hogere productiviteit te laten leveren, blijvende betere resultaten met uw bedrijf en aanzienlijk meer werkplezier te laten beleven dan zal het traditioneel managen vervangen moeten worden voor modern leiderschap.

Leiderschap vraagt andere competenties dan traditioneel managen. Om meer energie bij medewerkers op te wekken is het aan te bevelen om u zelf of samen met uw team verder te verdiepen in wat modern energiegevend leiderschap uw organisatie kan brengen want als u uw huidige situatie hetzelfde laat dan is de kans groot dat uw resultaten niet verbeteren.

Bent u ge├»nteresseerd in wat Energiegevend Leiderschap volgens Transfiguro is en wilt u 10 x 10 tips voor energiegevend leiderschap volgens Transfiguro ontvangen? Link ons via LinkedIn o.v.v. ‘energiegevend leiderschap volgens Transfiguro’. Een afspraak maken kan en mag natuurlijk ook.