De 7 van Covey

Soms lees je stukjes terug in vakbladen en probeer je de inhoud daarvan te relateren naar je eigen situatie omdat het belangrijk is ook periodiek naar jezelf te kijken. Tenslotte is veranderen niet alleen voor anderen. Zo las ik afgelopen maand een artikel in de MT van Marit van Egmond en de manier waarop ze met de 7 van Covey in de praktijk omgaat.

De 7 van Covey zijn krachtige instrumenten, al was het alleen maar om zelfkritisch te zijn hoe je je kostbare energie in de praktijk gebruikt.

  1. Wees Proactief. Voor mij is Proactief ook een onderdeel van PASSIE wat ik vaak gebruik binnen programma’s en trainingen. Ik geloof er niet in om een afwachtende houding aan te nemen maar ten alle tijde zelf initiatief te houden door proactief te werken. Wees daarom nieuwsgierig, kijk toekomstgericht en maak keuzes. Je kunt immers je verleden niet veranderen (wel de manier hoe je daarmee omgaat).
  2. Begin met het einde voor ogen. Voor iedere organisatie en individu is het super belangrijk om te weten wat je uiteindelijke doel is, waar doe je het allemaal voor? Zonder doel is immers elke richting goed maar zul je lang niet zo succesvol zijn als wanneer je een doel voor ogen hebt en daar je focus op weet te houden. Bij iedere activiteit kun je je dan makkelijker afvragen of dat wat je gaat of moet doen ook een positieve invloed heeft op jouw gestelde doel. Is het antwoord ‘nee’ overweeg dan serieus deze activiteit niet te doen. Dat scheelt tijd en frustratie.
  3. Belangrijke zaken eerst. Tijdens de coach sessies adviseer ik regelmatig om de dag te beginnen met de meest lastige taken van de dag. De kans is dan groot dat je dag veel plezieriger verloopt omdat je weet dat de ‘zware’ taak waar je tegenop zag al gedaan is. Daarnaast is het belangrijk om altijd de keuze te maken om de belangrijke zaken de hoogste prioriteiten te geven. Dat betekent dat je constant een balans moet zien te vinden tussen willen en moeten. Een takenlijst met duidelijke deadlines kan je enorm helpen en is feitelijk onmisbaar.
  4. Creeër win-win situaties.Welke organisaties of personen kunnen een bijdrage leveren aan jouw doelstellingen en wat kun jij voor hen betekenen? Het creëren van win-win situaties levert niet alleen snelheid op maar zeker ook de mogelijkheid om je doelen te bereiken die je voor ogen hebt. Maak wel duidelijke afspraken en weest open en eerlijk in wat je van elkaar verwacht. Dat voorkomt teleurstellingen en het nodeloos weglekken van kostbare energie.
  5. Eerst begrijpen dan pas begrepen worden. een cryptische beschrijving maar super nuttig om dat goed voor ogen te houden. Jouw gedrag en de manier waarop je werkt, praat en communiceert heeft sterke invloed op jouw omgeving. Voorbeeldgedrag speelt daar een belangrijke rol in. Dat is ook de reden dat gedrag in al mijn programma’s een belangrijke plek krijgt. Het is dus belangrijk om jezelf te leren begrijpen, waarom reageer je zoals je reageert? en welke invloed heeft dat op de situatie? Weet jij of je dominant, afstandelijk of sociaal overkomt? Hoe ziet jouw communicatiestijl er uit? Hoe bewust ben je van jezelf? Als je de situatie waarin je bent beland positief wilt beïnvloeden dan is het van groot belang dat je jezelf goed kunt begrijpen en weet op welke manier je in verschillende situaties optimaal kunt reageren.
  6. Zoek synergie. Niet voor niets is de opmerking “In je eentje ga je sneller, maar met elkaar kom je verder” relevant. Bedenk dus vooraf goed met welke organisaties of personen een samenwerking positief zal beïnvloeden. Niemand kan het immers alleen en het is (naast leuk) ook super spannend om nieuwe wegen te bewandelen met gelijkgestemde partners.
  7. Houd de zaag scherp. Neem de tijd om nieuwe informatie en kennis tot je te nemen. Op welke manier je dat doet is niet belangrijk. Wat wel belangrijk is zijn (weer) de keuzes die je maakt. Luister je dagelijks naar Business Nieuws Radio (BNR) in de auto? of luister je naar audioboeken over relevante onderwerpen? Zo heb ik zelf nog steeds CD’s in de auto aan staan uit de Management toolbox of De Verandermanagement Box en lees ik verschillende vakbladen zoals Psychologie Magazine om up to date te blijven van alle ontwikkelingen. Want was het niet Shakespeare die schreef “Leer alsof je nog 100 jaar hebt te leven en leef alsof je morgen zult sterven.” Blijf dus alert en maak ruimte om nieuwe dingen te leren!

Al deze (en nog veel meer) onderwerpen komen in de verschillende coach- en trainingsprogramma’s aan de orde. Het is immers belangrijk dat je iedere dag probeert een beetje beter te worden. Meer weten over een of meerdere onderwerpen? Maak direct via deze link een afspraak voor een eerste kennismaking.